nov 212012
 

Soep – Tomatensoep

Soep wordt al honderden jaren gegeten. Vroeger was het koken van soep een zeer tijdrovende bezigheid. De bouillon stond uren te trekken. Grootmoeders soep was altijd wel heel erg lekker, alle smaken konden op deze manier heel rustig in elkaar trekken: De botjes van het vlees, kruiden en wat groenten met wat water werden door en door gaar gekookt en uiteindelijk ontstond een mooie, krachtige bouillon, die gebruikt werd om de ‘echte’ soep te maken.

Bouillonblokjes

Tegenwoordig wordt ook vaak gebruik gemaakt van bouillonblokjes of kant en klare potjes bouillon, om smaak te geven. Dit kan ook erg lekker zijn, let alleen wel op dat aan de bouillonblokjes behoorlijk veel zout is toegevoegd. Meestal is het niet meer nodig om de soep achteraf nog na te zouten.

Bouillonsoep

Een dunne, lichte soep is een bouillonsoep. Deze wordt vaak gegeten als voorgerecht. Ook is deze soep ideaal voor mensen die af willen vallen. Voorbeelden hiervan zijn: Heldere tomatensoep, kippensoep en heldere groentesoep.

Soep als maaltijd

Soep kan ook worden gegeten als maaltijdsoep. Denk bijvoorbeeld alleen maar aan erwtensoep of bruine bonensoep. Een goed gevulde, dikke soep die de honger goed kan stillen. Ook tomatensoep kan als maaltijdsoep worden gegeten. Voeg ruim groenten toe, gehaktballetjes en wat pasta. Eventueel aangevuld met een lekker broodje, en de avondmaaltijd is klaar.

Share Button

Sorry, the comment form is closed at this time.