Gezonde Recepten

 

Recepten Tomatensoep

Tomatensoep is een van de bekendste soepen in Nederland, in elk geval een van de meest gegeten soepen. Veel mensen maken tomatensoep voor het weekeinde, om het met een broodje te eten. Ook staat tomatensoep op het menu van bijna alle restaurants als voorgerecht. Als bouillon, als gebonden tomatensoep, als Hollandse tomatensoep of juist als Chinese tomatensoep. Bijna altijd wordt deze soep goed warm gegeten, maar er bestaan zeer zeker ook koude tomatensoepen.

Oneindig veel recepten tomatensoep:

Deze tomatensoep-website wordt steeds opnieuw aangevuld met nieuwe recepten over tomatensoep, maar ook met allerlei andere recepten die tomaten bevatten, inclusief bijgerecht bij de tomatensoep.

Tomatensoep

Tomatensoep is een vloeibaar gerecht. Het bestaat uit vocht (soep) en eventueel groente, gehaktballetjes of rundvlees, croutons, kruiden en/of specerijen. De soep wordt bereid uit tomaten, wat op verschillende manieren kan. Zo kan gebruikgemaakt worden van reeds gepureerde tomaten of van verse, ontvelde tomaten. Deze worden tot pap gekookt, en verdund met bouillon. Dit wordt gezeefd tot de uiteindelijke basissoep. Voor toevoeging van groenten en andere onderdelen van de soep bestaan verschillende recepten. De soep kan verder worden uitgebreid met met heel veel ingrediënten.

Witte tomatensoep

Witte tomatensoep krijgt men, door de bereide soep door een doek te zeven, zodat de rode bestanddelen uit de soep worden gefilterd. Daarna wordt nog room toegevoegd om de kleur nog witter te maken. Deze witte soep heeft wel de karakteristieke smaak van tomatensoep.

Voor kinderen

Tomatensoep wordt vaak gewaardeerd door kinderen. Het kan een simpele, gladde soep zonder groenten zijn, zodat de kinderen geen hinder ondervinden van de stukjes groenten en/of gehakt.

Verse tomaten

Share Button
 Posted by at 3:04 am